300 kkm - kupić ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adam_was
    Drive
    • 2005
    • 63

Duży przebieg to nie zaleta, ale zadbane auto z duzym przebiegiem mozna łatwiej doprowadzic do porzadku niż bite i tandetnie naprawione z małym przebiegiem (o ile w ogóle można).

Moja skodzina ma jeździ juz ponad 6 lat ma prawi 230kkm i pewnie jeszcze pojeździ, bo sporo gratów zostało wymienione, ale wiek daje już znać o sobie i już powoli zaczyna się ten okres w życiu auta kiedy niektórych rzeczy nie opłaca się naprawiać np. lampka na włączniku ogrzewania tylnej szyby się przestała świecić - nowy przeszło 100zł itp.

Reasumując jeżeli skodzinka z 2002 na pewno nie jest bita, to wolałbym wydać na nia w sumie trochę więcej (zakładając, że oprócz zakupu będzie konieczny jakiś remoncik) niż kupić coś z teoretycznie małym przebiegiem z niepewnego źródła.

Komentarz

• Arti23
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2005
      • 892
      • Superb II combi (3T5)
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Moja OI 2001r (pierwsza rejestracja 2002) ma w tej chwili nalatane 293k km. Jeżdżę jak widać dużo i nie mogę pozwolić sobie na to aby moje autko stanęło gdzieś na trasie , więc jest w nim robione wszystko na bierząco . Jeżeli każdy robiący takie przebiegi wychodzi z takiego samego założenia to takie autko można w ciemno brać. pozatym kupowanie samochodu za granicą z roku powiedzmy 2002 z Dieselkiem istanem licznika 70k km to fikcja nikt tam przy zdrowych zmysłach nie kupuje Diesla żeby nim nie jeździć
      Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• Tymon
        RS
        • 2004
        • 2970

Arti23, to zmien fotkę w podpisie :wink:
        Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
        Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
        BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• Arti23
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2005
          • 892
          • Superb II combi (3T5)
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

dzisiaj zmienię )
          Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik